Papulla ei ole ikinä ollut ongelmia antaa leikata kynsiä. Se makoilee vaan ihan tyytyväisenä ja katselee.
Papu on myöskin aina kiltisti jäänyt yksin, mitään ongelmia ei ole tähän saakka ollut yksinjäämisessä.

No...leikkasin sitten eilen taas Papun kynsiä ja ensimmäistä kertaa leikkasin mustan kynnen liian lyhyeksi niin että siitä alkoi vuotaa verta. Käsittämätöntä miten paljon verta kynnen päästä voi vuotaa! Hyvä juttu on se, että Papu ei itse tuntunut olevan moksiskaan. Vähän säpsähti kun kynsi leikkautui liian lyhyeksi, mutta silti jatkoi vain rauhassa makoilua ja tuijotteli ja haisteli että mitä nyt tapahtui. Ei ainakaan osoittanut mitään kivun merkkejä, joten toivottavasti kynsien leikkuusta ei jäänyt mitään traumoja. Ilmeisesti Papulla on korkeahko kipukynnys. Tuo on esim. rymynnyt nokkospusikossa niin, että paljas maha ja kivekset on ollut ihan nokkosihottumaa täynnä, olisi voinut luulla että sattuisi, mutta Papu vaan painaa menemään.
Lopulta saatiin verenvuoto kynnestä loppumaan painamalla sitä.

Papuhan ei ole ollut yksin noin reiluun kolmeen viikkoon, kun on ollut lomaa töistä. Ajateltiin sitten eilen että ennenkuin lähdetään maanantaina töihin, totutetaan Papua vähän lyhyemmällä ajalla takaisin yksinolemiseen. Mentiin elokuviin yönäytökseen ja oltiin pois  n. 3 tuntia. Papu näytti jäävän makuuhuoneeseen ihan kiltisti, kun laitettiin ovi kiinni. Ei vinkunut vaan jäi makoilemaan sängylle.

No, elokuvan aikana meille oli tullut kännykään seuraavanlainen viesti:

"Tiedoksesi vain, että koiranne on jo reilut pari tuntia ulissut, haukkunut ja raapinut sen oloisesti, että haluaisi ulos tai on hädissään jostain muusta syystä. Kun nyt lopulta ryhdyimme  etsimään yhteystietojanne lakkasi ääntely seinämme takana. Toivottavasti kaikki kunnossa. Terveisin hiukan huolestuneet naapurit."

!!!
Kiva...kyseiset naapurit vaikuttaa lisäksi koiraystävällisiltä ja mukavilta ihmisiltä, ei ollenkaan turhan valittajilta, joten aikamoinen on metelin täytynyt olla, jotta ovat nähneet vaivan etsiä numeropalvelusta meidän yhteystiedot ja lähettää viesti.
Onkohan kesäloma saanut aikaan sen, että Papulla on ilmaantunut joku eroahdistus!?
Hitto kun ärsyttää! Oon yrittänyt toivoa, että ehkä ne naapurit on erehtyneet, koska heidän toisella puolella asuu myöskin koira, jonka oon kuullut yksin ollessaan ulvovan oikein kunnolla. Mutta toisaalta kai he tietävät mistä suunnalta ääni kuuluu.
No, sitten kiiruhdettiin takaisin kotiin, niin rappukäytävässä kun kuunneltiin oli ihan hiljaista.
Ja kun mentiin asuntoon, niin Papun kynsihaava oli auennut ja koko makuuhuoneen lattia (varmaan 20 neliön kokoinen) oli veritahroja täynnä! Yritin ottaa valokuvan, mutta ei saanut oikein hyvää kuvaa. Näkyy tuossa kuitenkin vähän jotain. Päiväpeittokin oli ihan veressä.

1706386.jpg

Apteekki ei tietty ollut enää auki. Ja tänäänkin on sunnuntai ja lähiapteekit on myöskin kiinni. Pitänee varmaan lähteä kohta päivystävään apteekkiin hakemaan jotain millä verenvuodon saa tarpeen tullen tyrehdytettyä. Siihen saakka desinfioitiin kynsi ja paketoitiin tassu kietomalla siihen vähän sideharsoa ja laittamalla sukkaan.

1706385.jpg

Nyt vaan toivon, että Papu olisi huutanut sen takia, että esim. veren haju olisi saanut sen hätääntyneeksi tai että kynteen olisi sattunut, eikä siksi että oli yksin...
Pelottaa kyllä maanantai. Pitänee ajoittaa töihin menot niin, että yksinoloaikaa tulee mahdollisimman vähän. Sukan kanssa papu on tullut hyvin toimeen, kävelee ihan normaalisti eikä yritä ottaa sitä pois. Mutta aamulla kun käytiin ulkona pieni kävelylenkki Papu yhtäkkiä kesken kaiken asettui maahan makaamaan että hän ei halua jatkaa matkaa! Ikinä ei ole tehnyt noin...