Eilen kun oltiin Papun kanssa kävelyllä, niin huomasin, että siinä autotien vieressä olevalla katukiveyksellä kävelee ihan yksinään (siis ilman mitään talutinta tai omistajaa näköpiirissä) ihan pieni pentu chihuahua. Sillä oli kuitenkin kaulapanta, joten oletin, että se on karannut.

Ajattelin, että se täytyy saada houkuteltua vaikka nameilla luokse jottei se juoksisi auton alle. Se oli siinä ehkä metrin päässä meistä. Papu ei sen kummemmin tuntunut koirasta välittävän, vaan nuuski vain asfaltilta jotain. Mutta siinä kun hitaasti aloin kyykistymään, niin chihu saikin oikein kunnon rähinäkohtauksen ja hyökkäsi silmänräpäyksessä Papun kimppuun! Onneksi kokoeroa oli sen verran että Papu riuhtaisi itse itsensä irti.  

Sitten sieltä jostain kadulta hoippuu hieman humalaisen oloinen nainen että ”täällähän sinä oletkin”.
Eli ilmeisesti hänen koiransa. No nainen ei sitten laita koiralle ollenkaan hihnaa vaan lähtee vaan kävelemään eteenpäin ja chihu lähtee juoksemaan vapaana tämä perään!  

Hitsi kun harmitti. Sen chihuahuan puolesta ja koska sellainen kirppu pääsi noin rähisemään Papulle. En osannut ollenkaan arvata, kun se näytti ihan rauhalliselta. Ja toisaalta en oikein tiennyt, mitä tuollaisessa tilanteessa olisi voinut, kun näkee että niin pieni pentu yksinään vaeltaa autotien vieressä. Ei halunnut oikein ohikaan kävellä. Onneksi Papu ei tuntunut sen kummemmin järkyttyneen, vaan oli niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Ja toivottavasti se chihun pentu ei jää auton alle sellaisen omistajan kanssa :-(