Papu on viime aikoina sairastellut. Viime torstaina huomasin ekan kerran kiinnittää huomiota miten paljon Papu pärskii (aivastelee) ja yölläkin heräsin mahdottomaan tuhinaan, joka alkoi aina kun Papu vaihtoi nukkumapaikkaa tai asentoa. Papu myös ravisteli päätä (ja koko vartaloa) kovin ja tassuilla yritti hangata kuonoa tai hangata sitä mattoon. Oireet paheni aina kun Papu innostui, esim. kun tultiin töistä kotiin tai oltiin menossa lenkille tms.
Sitten sunnuntai-illalla pikkuiselle tuli kunnon vesiripuli joka jatkui koko maanantain. Ruokakaan ei maistunut, ja ekaa kertaa Papu jätti syömättä! Ja oli muutenkin väsähtäneen oloinen. Aina kakkaamisen jälkeen Papu alkoi kaikenlisäksi hinkata ja laahata takapuolta maata vasten tai ajaa häntää takaa vauhkona. Vikisi myös ilman syytä. Vieläkään ei kakkaile ihan normaalisti, ihan kuin olisi alkanut pelätä kakkaamista ja pidättelisi.

Tänään käytiin sitten eläinlääkärillä, niin Papulla nenäpunkkeja ja anaalirauhaset ei ollut tyhjentyneet. Eläinlääkäri sitten tyhjensi rauhaset ja laittoi nenäpunkkilääkityksen. Saatiin myös lääkettä mitä laitetaan ärtyneeseen peppuun. Sanoi että jos ripuli alkaa uudestaan, niin soitetaan sitten lisäohjeita. Ollaan nyt annettu  ruoaksi riisiä, mihin sekoitettu vähän piimää ja tonnikalaa. Nyt maistuu jo hyvin. Tänään laitettiin vähän jo sekaan omia nappuloitakin. 
Eiköhän tämä tästä. Lääkäri sanoi että nenäpunkkia on paljon liikkeellä. Ja jotkut koirat saattaa kuulemma kantaa sitä, mutta olla oireettomia. Eli toisin sanoen sen voi saada mistä vaan ja ei kuulemma tarvi alkaa välttelemään muiden koirien tapaamista sen pelossa.

Puuttuva kolmas osa rokotuksista eli rabies voidaan ottaa vasta parin viikon kuluttua, kun pikkuinen on kokonaan terveenä.


1232897.jpg