Tässä onkin ollut yli kuukauden tauko kun on viimeksi tullut kerrottua Papun kuulumisia. Koulun kanssa on sen verran kiirettä, etten enää ole samaan tahtiin ehtinyt kirjoitella. Yritän nyt vähän tsempata. 

Papu sai viralliset lonkka ja kyynärtuloksetkin jotka näkyvät jo koiranetissäkin. Eli A/B oli lonkat ja 0/0 kyynärät. Kilpirauhaskokeiden kanssa oli kaikenlaista hämminkiä. Papusta oli tarkoitus ottaa tga-koe, mutta eläinlääkäri ottikin vahingossa varsinaisen kilpirauhasen vajaatoimintakokeen. Kun saimme tulokset niissä luki, että tulos oli raja-arvo ja että koe pitää mennä uusimaan, koska on mahdollista että Papulla olisi kilpirauhasen vajaatoiminta. No, kävimme sitten uusimassa kokeen tässä jokin aika sitten. Otettiin samalla tuo tga:kin ja maksettiin itsemme kipeiksi noista kaikista kokeista :-( Ja nyt tulivat vastaukset, joiden mukaan tga on negatiivinen ja samoin kilpirauhaskoe oli täysin kunnossa! Onneksi :-) Eläinlääkäri sanoi, että ensimmäisessä kokeessa oleva raja-arvo saattoi johtua esim. stressistä, rokotuksesta tai pelkästä virheestä koetuloksessa ja että Papu on siis täysin terve koira, jota voi mahdollisesti käyttää jalostukseenkin :-) 

Talvi tuntuu kyllä olevan vähän sellaista aikaa, ettei tule Papun kanssa ollenkaan samalla tavalla harrasteltua kuin muina vuodenaikoina. Lenkitkin on paljon lyhyempiä kun ulkona on koulupäivän jälkeen pimeää ja kylmää. No, nyt onneksi päivät on alkaneet jo pitenemään.

Raakaruokinnan kanssa menee hyvin edelleen. Nyt talven aikana Papu tosin tuntuu rapsuttelevan itseään aika paljon. Ajattelin, että onkohan tuo tullut jollekin allergiselle, mutta iho on ihan normaalin näköinen ja mistään hiivasta tai vastaavastakaan ei ole kyse. Tassujen ihokin on kunnossa. Aloin käyttämään ravintolisänä merilevääkin, jonka on sanottu auttavan rapsutteluun, mutta en oo huomannut muutosta. Täällä meillä on kyllä melko kuiva huoneilma, että olisikohan sillä jotakin tekemistä asian kanssa. Täytynee koittaa seuraavaksi lohiöljyä sisäisesti, siitä on ollut kuulemma ainakin Papun äidillä apua, jos iho on kuivunut. Nyt olen käyttänyt vaihtelevasti pellavansiemenöljyä, auringonkukkaöljyä tai rypsiöljyä. Laitan loppuun vielä pari kuvaa:

Papu leikkii lumipallolla.


Papu makoilee lempiasennossaan lempimatollaan ja ottaa rapsutuksia vastaan: